خانه / دسته‌بندی نشده / پرورش زالو

پرورش زالو

پرورش زالو

پرورش زالو : وب سایت پرورش در تمامی زمینه های راه اندازی کسب و کار می توان یک مرجع به حساب آورد برخی از آموزش های این وب سایت عبارت اند از :

زالوها جزء انگل‌‌ها شناخته می‌‌شوند. انگل به موجودی گفته می‌‌شود که مایحتاج زندگی خود را به‌‌طور مستقیم و یا غیرمستقیم از میزبان تهیه نموده و در نتیجه باعث آسیب، آزار، تهاجم و عفونت در میزبان می‌‌شود. این موجودات در رنگ‌‌های متنوعی از جمله زیتونی تیره تا قهوه‌‌ای یا حنایی مایل به سیاه دیده می‌شوند و نوارهایی به رنگ زیتونی تا سبز در طول بدن دارند. دو خط نازک رنگارنگ در پشت و حاشیه پهلویی آن‌‌ها (از سطح پشتی تا شکمی) به رنگ زرد نارنجی وجود دارد (این مورد در همه زالوها وجود ندارد و تنها زالوهای طبی این نوارهای رنگارنگ را دارند). زالوها در اندازه‌‌های متفاوت، کاربردهای متفاوتی نیز دارند.



کتاب گرامر رو قورت بده!

آموزش صفر تا صد گرامر به زبانی ساده + مثال های کاربردی

دانلود کتاب

در حال حاضر بیش از 650 نوع زالو در جهان شناخته شده است که تنها 15 نوع آن‌‌ها درمانی است که در این بین زالوی هیرودو مدیسینالیس (Hirudo medicinalis) از نوع طبی محسوب شده و در ایران وجود دارد. از دیگر زالوهای درمانی می‌توان اورینتالیس (H. orientalis) و وربنا یا زالوی مدیترانه (H. verbana) را نام برد. خاستگاه اصلی زالوی هیرودو اورینتالیس کشور ایران و دریای خزر می‌باشد.

پرورش زالو
پرورش زالو

یک زالو بعد از خروج از پیله در کوچک‌‌ترین سایز خود لارو نامیده می‌شود. لاروها در این مرحله کاربرد درمانی ندارند. در مراحل بعدی رشد به ترتیب به زالوی سوزنی، کبریتی و زالوی آرایشی تبدیل می‌‌شوند که در این مرحله قادر به درمان هستند و بیشترین استفاده درمانی از آن‌‌ها برای صورت و از بین بردن جای لک و جوش، از بین بردن چین و چروک و … می‌‌باشد. زالوهای با اندازه بزرگ‌‌تر (6 تا 8 سانتیمتر) برای درمان نقاط مختلف بدن مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. بعد از مدتی این زالوها به زالوی مولد تبدیل می‌‌شوند یعنی زالویی که آماده باروری می‌‌باشد و قادر به تولیدمثل است. بیشترین سود این کار به دلیل ضریب تکثیر بالا و تولید لارو می‌‌باشد. زمان تکثیر و پرورش هر زالو 16 تا 18 ماه می‌‌باشد. تغذیه زالوها از خون پستانداران و … است و در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان این حوزه، تهیه خون برای تغذیه زالوها می‌‌باشد.
زالوها در آب‌‌های شیرین زندگی می‌‌کنند و دارای بدنی بند بند و حساس به تکان‌‌های موجود در آب، لمس شدن، گرما، صدا و انواع مختلفی از مواد شیمیایی هستند. ساختار بدن آن‌‌ها به‌‌صورت بند بند است و هر بند شامل ارگان داخلی خاصی مانند بخش مغزی، توده عصبی و اندام تولیدمثلی است. اندام مکنده برای خزیدن و تغذیه استفاده می‌‌شود. زالوها معمولاً بخش‌‌های گرم میزبان خود را گاز می‌‌گیرند و با انقباض‌‌های متناوبی که انجام می‌‌دهند، خون میزبان خود را می‌‌مکند. پروسه تغذیه معمولاً 40 دقیقه به طول می‌‌انجامد و در این مدت در حدود 5 تا 15 میلی‌‌لیتر خون از میزبان خود می‌مکد.
زالو درمانی (Medicinal leech therapy or hirudotherapy) یک روش تکمیلی – درمانی است که با کمک گونه‌‌های خاصی از زالوها انجام می‌‌شود. در این روش یک یا چند زالو به ناحیه تحت درمان پوست می‌‌چسبند و هدف آن است که از ترشحات بزاقی زالو که خصوصیات درمانی دارد، استفاده شود. تاریخچه استفاده از زالو درمانی به قرن‌‌ها قبل و طبق منابع موجود، اولین استفاده از این روش در ایران، مصر، چین، یونان باستان و روم صورت گرفته است. از سال 1900 میلادی به بعد توجه ویژه‌‌ای به استفاده از این روش در علوم پزشکی معطوف شده است. مطالعات مختلف نشان داده است که تعداد زیادی بیومولکول در ترشحات زالو وجود دارد که از آن‌‌ها حدود 20 مولکول شناسایی و ویژگی‌‌های آن‌‌ها مشخص شده است. این مولکول‌‌ها دارای خاصیت‌‌های ضد درد، ضد التهاب، جلوگیری کننده از انعقاد خون و عملکردهای تنظیمی هستند.

پرورش زالو

تکثیر زالوی طبی از طریق تولیدمثل انجام می‌شود. برای تکثیر و پرورش زالوی طبی به‌صورت بهداشتی و صحیح باید طبق دستورالعمل‌های سازمان‌های مربوطه عمل نمود. شرایط لازم برای تولید زالو شامل دمای مناسب، داشتن تأسیسات و تجهیزات لازم، آب مناسب و فضای ایزوله می‌باشد. بعد از فراهم کردن این شرایط، زالوهای مولد از مراکز معتبر تولید زالوی مولد تهیه و وارد سیکل تولید می‌شوند تا در یک دوره 18 ماهه روند تکثیر زالوهای مولد و پرورش لاروهای تولیدی گذرانده شود و لاروها به زالویی با سایز طبی برای درمان برسند و در نهایت این زالوهای طبی به فروش می‌رسند. زالوها در صورت داشتن محیطی مشابه با زیستگاه خود و در امان بودن از هرگونه استرس، آلودگی و تغذیه مناسب می‌توانند بیشترین ضریب تکثیر را داشته باشند. زالوهای تولید شده را می‌توان با توجه به اندازه به پرورش‌دهندگان زالوی طبی و یا خریداران زالوی طبی فروخت. برای مثال اکثر پرورش‌دهندگان زالوی طبی، زالوی سایز کبریتی را خریداری می‌کنند. باید توجه داشت که پرورش و تکثیر زالو دو مقوله جدا از هم می‌باشند که البته به‌صورت هم‌زمان نیز می‌توانند انجام شوند و هدف از این طرح نیز همین است. زالوهای مولد خریداری شده پس از یک دوره 45 روزه تغذیه وارد فاز تخم‌گذاری می‌شوند که این فاز حدود 3 ماه به طول می‌انجامد. پس از فاز تخم‌گذاری، زالوها وارد فاز زمستان گذرانی می‌شوند و پس از آن نیز فاز تکثیر دوباره تکرار می‌شود. لاروهای تولید شده پس از 9-8 ماه به سایز مناسب جهت فروش به‌عنوان زالوی طبی می‌رسند. زالوهای مولد را می‌توان تا سه دوره نگه‌داری کرد و پس از آن باید دوباره زالوهای مولد جدید خریداری شوند. زالوهای مولد در دوره دوم تخم‌گذاری ضریب تکثیر بیشتری دارند.

در کتاب الکترونیک آموزش پرورش زالو در سایت پرورش دات کام به این مقوله به صورت کامل و عملی پرداخته شده است

حتما ببینید

تماس با ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *